středa 8. října 2014

VÝLET DO FANTASTICKÉHO SVĚTA NARNISH

UNICORN JAKO VELKÝ MILOVNÍK MÓDY RÁD OBDIVUJE I MLADÉ TALENTOVANÉ DESIGNÉRY. TENTOKRÁT PROPADL TAJEMNÉMU KOUZLU ZNAČKY NARNISH. ZA TOUTO KRÁSOU STOJÍ DVĚ MLADÉ DÁMY, JEJICHŽ TVORBU SI ZDE PRÁVĚ TEĎ SLAVNOSTNĚ PŘEDSTAVÍME. 


Za celým projektem stojí dvě návrhářky, Karolína a Sára. Jejich duhové cesty se zkřížily již před šesti lety. Obě studují třetím rokem UMPRUM v ateliéru Designu oděvu a obuvi. Nám se podařilo zjistit, že za svůj největší dosavadní úspěch považují to, že se jejich pes naučil rychle vykonávat potřebu venku a ne doma na parkety. I když mají trochu podezření, že jejich podíl na tomto veleúspěchu je minimální... Zajímá vás, jaké další drby Unicorn vyšťoural svým rohem na tyto dvě umělkyně? Čtěte dál náš jednorožčí rozhovor! ;)



Jak probíhal zrod vašeho společného projektu Narnish?
Narnish vznikl jako školní projekt v Ateliéru Designu oděvu a obuvi na UMPRUM. Každý vytvořil vlastní fiktivní značku. My jsme chtěly pracovat dohromady a tak vznikl NARNISH.


Z čeho vznikl název NARNISH?
Máme rády fantastické světy, také máme ten svůj, ve kterém se můžeme schovat před světem. Chtěly jsme, aby název napovídal tajemství. Samozřejmě to odkazuje k Letopisům Narnie (taky jsme je během tvorby shlédly nesčetněkrát). Logo je také takové tajemné.

Kde čerpáte inspiraci pro vaši tvorbu?
Odpověď je částečně v předchozí otázce. Jinak nás ovliňuje všechno kolem, všechno co se Tě dotkne. Na to se asi nedá přesně odpovědět.

Obě jste ještě studentky. Plánujete do budoucna třeba nějakou zahraniční stáž? Je místo, které by vás lákalo?
Lákají nás velké dálky. :-)

Na jakého zákazníka je vaše tvorba zaměřena? Máte nějakou konkrétní cílovou skupinu?
Během projektu jsme si musely cílového zákazníka popsat celkem detailně. Když to zkrátím: je to holka, která dlouho snídá. Představujeme si v našich věcech holku, ale je hezké vidět v nich někoho úplně jiného.

Jak byste čtenářům popsaly styl ve kterém tvoříte své modely?
rádobytomboy

Jednorožec sestoupil z duhy, proto nás zajímá … Co vy a barvy?
Baví nás s nimi pracovat. Tíhneme k duze.

Kde vás a vaše práce můžeme nyní nebo v nejbližší době vidět?
Na NARNISHu se můžete přijít podívat na přehlídku v rámci ELLE Talent Card na Designbloku, v sobotu 11.10. od 14:00 v kostele sv. Šimona a Judy. A v prosinci se na vás budeme těšit designSUPERMARKETU. Jinak naše věci jsou momentálně v prodeji v DEBUT Gallery. Tam je možné si vybrat z kolekce pro podzim a zimu.



Máte v plánu pokračovat i nadále s vašim společným projektem? Jsou nějaké nové nápady, kterými byste chtěly obohatit vaši tvorbu?
Pokračovat budeme. Cítíme, že projekt ještě není dokončený.



Na jednorožčí schůzce nesměla chybět ani věrná fena. Jako všechna zvířata v zemi NARNISH,
i ona komunikuje lidskou řečí. Stačilo pár slov a mezi ní a Unicornem přeskočila jiskra!

Na závěr si starý lišák Unicorn připravil pro holky záludnou bleskovou jednorožčí zpověď. No podívejte se sami, kterou ze dvou možností si dámy vybraly...


   JEDNOROŽČÍ BUĎ A NEBO
     
 krajka   denim
  kalhoty  X  sukně
Marek Eben  X  Karel Šíp
ponožky v saldálech  X  kroksy                   
                        Mullet  X  hříbeček (účesy)
Pindoský poník  X  Hucul        

















Ten kdo nemá rád zimu a při pomyšlení na teplé vaťáky a sněhule ho chytá depka, tak pozor! Máme tu pro vás příjemné zpestření. NARNISH nám dovolil nahlédnou kouzelným kukátkem do léta 2015. Jak vidíte na fotkách, rozhodně se máme na co těšit.









NARNISH
foto: Karolina Ketmanová
makeup a vlasy: Alena Telenská



Žádné komentáře:

Okomentovat