pátek 31. října 2014

STRAŠIDELNÁ TVÁŘ GENIALITY

V RÁMCI HALLOWEENSKÉHO SPECIÁLU VÁM UNICORN PŘINÁŠÍ OPRAVDOVOU LAHŮDKU! PODAŘILO SE NÁM SPÁCHAT JEDINEČNÝ ROZHOVOR S RENESANČNÍM ČLOVĚKEM A HVĚZDOU SOCIÁLNÍCH SÍTÍ, JANEM PETŘINOU. DEKADENTNÍ UMĚLEC NÁM POODHALIL NEJEN SVŮJ ZNETVOŘENÝ GENITÁL, ALE I CITLIVOU DĚTSKOU DUŠI.





Vystupuješ pod celou řadou pseudonymů. S kým máme právě teď tu čest?
 Teď se, hlavně teda po ránu, cejtim jako Janek Ledecký….nebo teda chtěl bych jednou bejt jako on. Někde sem slyšel, že hloupý lidi to maj mnohem jednodušší v životě…. Ten se musí mít jak prase v žitě!

Jsi tvůrčí osobnost. Již delší dobu z duhy sledujeme tvou tvorbu, mohl bys našim čtenářům přiblížit, v jakých všech směrech se angažuješ?
 Dost toho napovídám - málo toho dodělám. Ale občas sem rád, protože kdybych to dotáhnul všechno dokonce, pravděpodobně snídám diazepámky a mám košili se zapínáním vzadu.  Jinak pořád dělám věci hodné mého mezigalakticky úžasného mozku z kosmíru a zahnutého údu!

U příležitosti tvého životního jubilea jsi uspořádal grandiózní retrospektivní výstavu abstraktních děl, můžeš prozradit širší veřejnosti základní principy a ikonografii této série obrazů?
 Kolem tohodle vznikla spousta dezinformací a deziluzí zároveň, což byl záměr. Takže se to víc než povedlo! Ale kdybych to měl vysvětlit, musíme se vrátit až do první poloviny sedmnáctého století. Tehdy v jižní Francii, ve městě Nice spolu s létem započala stavba nádherného Palais Lascaris. Právě tady ještě mladý a nic netušící žozé popíjel vodu z vědra, které se mělo později stát jednim z nejdůležitějších historických odkazů města Nice….ale nestalo. Žozé ho upustil a rozbil a krátce na to zemřel na zápal plic. Ale kdo prošvih výstavu Vincenta One Cocka, tak je fakt debil.

Naše čtenáře by jistě zajímala technika, kterou svá díla vytváříš. Poodhal nám svou 13. komnatu.
 No jako štětce neumim moc držet, takže maluju pinďourem. Teda jako svym pinďourem. Ale musim varovat všechny, co by to chtěli zkoušet. Na šprckách ta barva drží hůř, ale bez nich si zase můžete dost jednoduše odřít žalud. Což se mi stalo a nic moc… Co se barev týče, tak asi vodovky nakonec docela fungovaly. Jinak další záhada je poloha či vhodný prokrvení údu, ale nebudu prozrazovat všechny svoje poznatky a vychytávky. To se přeci nedělá! Každopádně to doporučuju zkusit! Je to něco jako „brokovnice“! Kdo to za život nedá aspoň jednou, tak prostě žil jenom napůl.

Jednorožec roztáhl své kukátko a nahlédl i do tvé 14. komnaty. My totiž moc dobře víme, že kromě výtvarníka jsi i velmi nadaný muzikant. Snad každý fanoušek pražské undergroundové scény zná tvé hudební počiny. Jako mladý rozervaný umělec jsi experimentoval s muži, drogami, alkoholem, ale i s mnohými hudebními žánry. Jak bys zavzpomínal na své bujaré dospívání v muže?
 Je to jedna hezká vzpomínka za druhou….. Určitě….. Škoda že si nic nepamatuju. V hlavě mi ale utkvělo třeba to, jak jsme spolu s bráchou mrdali jenom proto, abychom nasrali tátu! A vymejšleli jak to udělat, aby nás přitom jakože načapal. Jó, to byla tenkrát prdel! Ale všeobecně doufám, že nikdy nebudu dospělej! Protože zodpovědnej život bez strachu musí bejt strašná votrava!

Spolupracoval jsi i s kontroverzními umělci jako je De Sade a Řezník. Kromě společného tracku s De Sadem jsi jako profesionální herec účinkoval v mnohých videoklipech a ztvárnil jsi i hlavní roli postiženého chlapce Štěpána ve filmu Jehovova Pomsta, za který jsi získal Českého lva za nejpostiženější herecký výkon. Mohl bys čtenářům poodhalit pikantnosti ze zákulisí natáčení?
 Hele strašně rád bych, ale ten režisér…ten Martin…je fakt zlej kluk. Řek, že jestli někde povím, jak nám dával ty drogy do pití, abychom dělali co chce, tak budu mít průšvih a velkej! :(…. Jo a taky mi šahal na pinďoura pusou! Prej se mu líbilo, jak sem zkřivenej!

Ve filmu Jehovova Pomsta ztvárnil Jan Petřina jednu z klíčových rolí.

Óóóó to nikdo nečekal! Velice šokující odhalení. Ale ani tyto zkušenosti tě neodradily od další tvorby. Třeba tvoje nedávná spolupráce s Mc Moukym. Hudební kritici vás přirovnávají k rané tvorbě Bídžís. Prozraď, co vám bylo inspirací? Plánujete do budoucna pokračování tohoto projektu?
 Inspiroval nás rozhodně nejlepší člověk na planetě zemi a miminozemšťan pan Tomio Okamura a trochu Aštan Šeran a minimum heroinu do pinďoura! Jinak s Moukem jsme mluvili o další věci, ale myslim, že jestli budem něco dělat, mělo by to bejt víc přitažený za vlasy. Tohle bylo málo. Ale tátu to stejnak potěšilo, když to dostal na mail ke dni otců!



Jakou z našich českých celebrit bys rád požádal o fíčurink?
Určitě Marka Ebena!!!!! A nebo toho pána z tý reklamy!

Opravdu Marek Eben? Míříš vážně vysoko. Unicorn dělal dlouho dobu osobního stylistu a mechanika jeho ženě. Co ty? Jako profesionální hudebník si také necháš radit stylistou nebo dáš na svůj přirozený čich?
 Ano, musím se přiznat, že mě opravdu překvapilo, kolik bylo kaštanů tenhle rok! Byly všude na zemi a padaly ze stromů a já je pak sbíral a dělal sem zvířátka….třeba gorilu- převlečenou za kaštan nebo okapi - převlečený za kaštan a tak!

Není žádnou novinkou, že ve své společnosti ženy omdlévají. Řekni jaké dívčí módní triky tě zaručeně rozparádí?
 Narvaný kozy, zadky, podpatky! Na to se super kouká a šahá. Ale mám rád, když umí bejt holka osobitá a svá. To se dá dobře poznat podle toho, co má na sobě. Ale tak.. kouřit čůráka mi může i v teplákách, že jo?!

Jsi předsedou fanklubu Spongeboba a autor jeho rozsáhlé monografie. Jaký je tvůj vztah ke korýšům?
 Chovám kraba. Vlastně teda pozdějš sem zjistil, že je to spíš krabice. Celkem sem měl tři, ale už mám jenom Pavlínu! Pavlín (první) nás opustil poměrně brzo a Gabriel (přišel jako poslední a stejně tak i odešel zatím) se pravděpodobně dostal do křížku právě s Pavlínou. Teď je tam holt ta bič sama. Ale je to pěkně vostrá svině. Jinak akvárko mám vedle postele, aby mohla koukat jak sem nahatej!

Jaké módní výstřednosti u Čechů kvituješ?
 Ty jo, moc se mi nelíbí, že je teď v módě v Čechách nosit v hlavě hovno nebo hlavu mít vraženou v prdeli. Jo a lidi by si neměli zapomínat cvaknout lístek v tramvaji. Může pak bejt malér!

Jsi velice dekadentní, ale jistě i ty máš své meze. Co tě v oblékání žen dokáže znechutit?
 Moc se mi na holkách nelíbí, když maj pinďoura. To je takový né moc prima, abych pravdu řek…. Jo a když si úzký legíny na sebe vezmou fakt buřtí holky. To vůbec není pěkný. To ať nosej radši šusťáky!

Kdo je tvůj nejoblíbenější módní návrhář?
 Jednoznačně Krysa! To co von, starej filmař, dokáže s klukama na place, to je prostě dokonalost! Jednou až vyrostu, chtěl bych být jako on.

Která česká celebrita je tvůj módní guru?
 Václav Neckář! Líbí se mi jak má perfektně vyřešenou hlavu! A po tý mrtvici, nebo co to měl, to bylo ještě srandovnější! Hihi! Jinak určitě Jan Czéra, to je takovej príma polocigoš, polomongoloid, polocosi a hadry má fakt luxusní! A má vlastní vizitky, takže to nemůže bejt špatnej člověk.




Pro vaše potěšení Unicorn vybral pár střípků z tvorby tohoto uměleckého velikána...
Přejeme příjemnou zábavu.




Další příjemné písničky si můžete poslechnout, ale i stáhnout zde: bandzone.cz/pivnipupek



                         JEDNOROŽČÍ BUĎ A NEBO

                    pólíčko X košile - no tak řízky, omáčky a táák  
                                Honza Nedvěd X Jarek Nohavica - Michal Tučný - s tim bydlim totiž!
   tanga X slipy - spíš léto no          
       pinďour doprava X doleva  - nevim, dál                             
   krab X králík - kůůůůň                
                holky X vdolky - éééé rozmarýnečeeek   
                          banány X jahody  - žádný banány neexistujou!!!!  




Žádné komentáře:

Okomentovat