úterý 18. listopadu 2014

PÁNSKÁ JÍZDA

V ŽIVOTĚ VĚTŠINY MUŽŮ NASTANE MOMENT, KDY MUSEJÍ ALESPOŇ NAVENEK DOSPĚT. POKUD MÁ BÝT TATO TRANSFORMACE ÚSPĚŠNÁ, ROZHODNĚ BY NEMĚLA MINOUT ANI PÁNSKÝ ŠATNÍK.


Výměna tepláků, mikin a šusťákovek za slušný šat je pro některé muže velice nelehká proměna. Bohužel někteří samci na planetě opic tímto vývojem nedokážou během svého života nikdy úspěšně projít. Ve skutečnosti však nejde o nic tak složitého. Stačí ovládnout pár triků a máte vyhráno.


Většina mužů si svůj první oblek pořídí k maturitě. Každý nám vštěpoval do hlavy, že je to zkouška dospělosti a tak podle toho musíte taky vypadat. Možná to znáte i podle sebe. V tomto případě je černá barva klasickou volbou. Ke zkoušce a na ples to stačí a na pohřbu vám to ostudu taky neudělá. No jo... potom se ale třeba stane, že si najdete práci. Né všude je povoleno chodit v sandálech, kraťasech a tílku. Pokud chcete být za frajery i v kanceláři, tak to chce trochu víc snahy a originality, než jen černý oblek od matury! 
Bohužel je u tuzemských opičáků rozšířený nešvar. Je jich vlastně víc než jen jeden. A proto je dobré si o nich říct a také se jich pánové vyvarovat...


Pokud se chystáte na večerní akci, je právě černý oblek tou správnou volbou. Ve dne se hodí opravdu jen na ten zmiňovaný pohřeb. Takže, pokud nepracujete v krematoriu, sáhněte raději po jiné barvě.
V případě, že máte předepsaný přísný business dress code, tak je pro vaše pracovní příležitosti ideální tmavě modrá nebo naopak světlá varianta. Ta ale může být trochu zrádná. Nemusíme být ani extra prase a prostě se někde hned zmažete. To nevypadá potom moc reprezentativně. Navíc ve světlých šatech vyniknou i případné nedokonalosti. Pupek, hrb, špíčkatá prsa a tak... no znáte to. Pokud není oblek opravdu střižen na míru, nemusí to potom dopadnout zrovna moc dobře. Jednorožčí rada proto zní: MODRÁ JE DOBRÁ!

Sako máme, ale co teď s ním? Pánové, knoflíky tam jsou obvykle dva. Ale pozor. Spodní knoflík se nechává rozepnutý!  
Jestliže vaše zaměstnání vyžaduje opravdu přísná pravidla v oblékání, kravata je nezbytným doplňkem. 

Business casual je naopak uvolněnější forma slušného oblečení. Můžete si na sebe vzít sportovnější sako, košili nebo polo tričko, chinos kalhoty... Tento styl oblékání je elegantní, ale zároveň i pohodlnější a můžete se zde víc vyřádit. ;)
Nemusíte se bát pestrých vzorů, pastelových barev ani materiálů.

Opravdovým průserem jsou dost často právě detaily! Ano, řeč je o doplňcích. V žádném případě si nezkoušejte obout sportovní tenisky nebo třeba sandále. Nezapomínejte na opasek. Ten by měl ladit s obuví. A pánové!!! K obleku rozhodně nepatří igelitka. Pokud vás s ní jednorožec načapá, rozpáře vám anus svým rohem!

Nezapomínejte - ŠATY DĚLAJÍ ČLOVĚKA! A je to pravda. Jakým způsobem se navenek prezentuje může velice ovlivnit první dojem.. A ten je opravdu jen jeden. Tak to neposerte. :-*





 


 

























PS: Naučte se sakra vázat kravatu!

Žádné komentáře:

Okomentovat