neděle 9. listopadu 2014

NA HERMELÍNKU S DOUBLEBUBBLE

VELKÝ UNICORN BYL OPĚT ZVĚDAVÝ, JAKÉ NOVINKY A ZAJÍMAVOSTI SE DĚJÍ VE SVĚTĚ MLADÝCH UMĚLCŮ. POVOLAL PROTO SVÉHO VĚRNÉHO PŘÍTELE ARANA A SPOLEČNĚ VYRAZILI NA VÝZVĚDY.
 TENTOKRÁT SI DO JEDNOROŽČÍ ZPOVĚDNICE POZVALI MLADOU, SYMPATICKOU, TALENTOVANOU A ENERGICKOU DESIGNÉRKU ŠPERKŮ ZUZKU BENDIKOVOU, KTERÁ JE ZÁKLADNÍM ŽENSKÝM ELEMENTEN ZNAČKY DOUBLEBUBBLE.
 


Kdo se skrývá pod názvem DoubleBubble? 
 Pod názvem DoubleBubble se skrývám já Zuzana Bendiková (zakladatel) a můj kolega a kamarád Marián Vaňo.

Kdy došlo vlastně k tomu rozhodnutí, že budeš tvořit šperky?
 Jednou jsem si v jednom nejmenovaném obchůdku v Praze koupila náušnice z plexiskla. A prostě mě zajímalo, jak se to vyrábí. Jako grafička jsem věděla přibližně postup, ale nevěděla jsem podrobnosti. Na webu jsem objevila kurz plexiskla tak jsem tam zavítala a dozvěděla se vše, co bylo potřeba, a pustila se do prvních pokusů. :) 

Z jakých materiálů převážně svoje šperky tvoříš?
 Převážně je to plexisklo, no teď jsme začali vyrábět hodně ze 100% kůže, flísu a kovových doplňků,  jako třeba hroty. Taky jsme začali vyrábět vícebarevné lepené plexi, které jsme využili u šperků pro kapelu Hentai Corporation.

Sama jsi právě nakousla zajímavé téma - šperky pro kapelu Hentai Corporation. Kdy je představíš opičímu světu a co se můžete těšit?
 V nejbližší době budou v prodeji. Klukům jsem předala prvních 8 náhrdelníku a 4 páry náušnic.

Kde všude čerpáš inspiraci pro tvorbu?
 Na různých místech, ale v podstatě ani nevím. Ono to tak samo pořád přichází, záleží na aktuální situaci, motivaci a všechno na cééé :)

Čím si myslíš, že jsou tvoje šperky výjimečné. Máš nějakou konkrétní cílovou skupinu?  
 Plexi šperky v ČR dělá už hodně lidí, ale myslím, že my máme dobrou prezentaci. Snažíme se mít hezké a zajímavé fotky, na kterých s námi spolupracovalo pár skvělých lidí jako např. Miroslava Roguľová a Tomáš Molčan z 2W Atelier, Veronika Raffajová, Martin Kostúň, Jarmila Hofhanzlová nebo Alžbeta Ježková, kteří nám pomohli s fotografíí nebo postprodukcí. Ze začátku jsme si postprodukci dělali sami, ale časově to nešlo všechno zvládat, takže jsme všem těm lidem moc vděční za pomoc. 
 Co se týče cílové skupiny, myslím, že naše šperky jsou pro různé věkové kategorie či skupiny, protože jsme hodně univerzální díky geometrickým a jednoduchým tvarům. Myslím, že si u nás může zakoupit šperk mladá holka, ale i starší dáma.

V novinkách na tvých stránkách jsou šperky, které vznikly ve spolupráci se španělskou designérkou Niñasilla. Jak tato spolupráce vůbec vznikla? 
 Ano, byla to skvělá spolupráce. Niñasilla mě oslovila přes Linkedin, jestli bychom nechtěli vyrobit její návrhy do podoby brože a prodávali je pod naší značkou. Brože se povedly, jsou opravdu moc hezké a aktuálně jsou k dispozici první tři motivy a to Van Gogh, Frida a Margitte. Do budoucna budeme vyrábět další motivy z její tvorby. Aktuální motivy si stačí objednat na  FB profilu Niñasilla.

  https://www.facebook.com/NinaSillacreations

Když takhle spolupracuješ se zahraničními designéry, neplánuješ rozšířit svoji tvorbu i za hranice ČR?
 Ano plánuju. Aktuálně se stěhuju poblíž Frankfrutu, kde bych chtěla celý náš profil hodně vylepšit a rozšířit. V České republice to bude mít dál na starosti Marián. Zboží si můžou lidi objednat buď to přes náš FB profil nebo na Fler.cz.

Co říkáš na to, jak se u nás opičí lidé oblékají? Co bys pochválila a naopak v čem bychom se měli polepšit?
 Opičí lidé by měli vylepšit své ponožky v sandálech. Pokud je nosí tak rádi, tak by si měli kupovat aspoň hezčí ponožky. :) Jinak co se týče módy, třeba v Praze, tak já osobně znám pár lidí, kteří mají opravdu vkus a umí se dobře a zajímavě oblékat.  Líbí se mi lidi, co mají vlastní originální styl a snaží se jít svojí vlastní cestou.

Je nějaká věc, která tě v „módě“ zaručeně dokáže nasrat?
 No, říkám ty ponožky a pak modré oční stíny a černá tužka kolem pusy!

Nakonec nám ještě prozraď... :)  Co šperky pro pány? Můžou se také těšit na nějaké libůstky z dílny DoubleBubble?
 Ano, máme v plánu začít vyrábět pánské brože. 



JEDNOROŽČÍ BUĎ A NEBO

Kabelka X Batoh  
Furioso X Norik  
Miláno X Paříž
                                      Rocco Siffredi X Franco Roccaforte a jeho čoko torto
Nakládaný hermelín X Utopenec                 
















Žádné komentáře:

Okomentovat