sobota 2. srpna 2014

PEKLO JMÉNEM DYZAJN MÁRKET


Dnes jsme se za doprovodu Unicorna vypravily na všemi flérovníky opěvovanou a očekávanou akci Dyzajn Márket, která se konala 1. a 2. 8. na Střeleckém ostrově v Praze.

 


Oukej nemůžeme vyloženě soudit jaký byl předešlý den (1. 8.), i když účast kapely Yellow Sisters vám asi situaci nastíní sama o sobě, ale dnešní sobotní den byl peklo. Už od Mostu legií nás vítalo nerytmické krákorání a už nás ani nepřekvapilo, že to bylo jedno z nejhorších (ne)hudebních uskupení v Čechách, kapela Čoko Voko. Více než toto duo zgerbů nás ale zarazilo to, kolik lidí bez jakékoliv špetky vkusu se na takové akci objevuje.



Celý Dyzajn Márket se nesl v duchu který bychom nenazvaly asi jinak než batikovaná školka na dece, jak už dokládá i samotný program sobotního dne s názvem Testováno na dětech - no děkujeme pěkně, ale pokud chceme aby z našich dětí vyrostli kromaňonci s mírou vkusu pod bodem nula, tak je budeme nosit na výše zmíněném tržišti od stánku ke stánku a nutit jim kožený náramky přátelství, filcový bambule a hand made nasraláky k(h)aky barvy ze 100% bavlny.

Ani jsme nestihly vyfotit všechna ta zla, ale fotka níže mluví za vše.

Na vlně kolekce talentované návrhářky Wasabinka (pojmenovala se tak asi proto, že když si na sebe oblečete tento pytel, tak vás bude pálit kůže, jako když si potřete tělo wasabi) si plul celý Dyzajn Market. Unicorn pak musel na chvilku skočit do Vltavy, aby se z té hrůzy vzpamatoval.

Naštěstí Unicorn není jediný, kdo na Dyzajn Márketu plném sluníčkových lidiček trpěl. Nespokojených návštěvníků bylo více a děkujeme, že je na planetě ještě pár soudných lidí, kteří vidí trh chráněné dílny Fler střízlivýma očima.



Ale aby Unicorn nebyl jen samá kritika, tak pár stánků s hezkými věcmi zde bylo, proto z líhně nevkusu můžeme pár flérovníků vynechat. Veselý a hezký byl například porcelán od Maliska, roztomilé šaty v retro stylu od Zlatá padesátá (jejich showroom byl nedávno otevřen v ulici Biskupcova 11 v Praze)a mezi barevnými tylovými sukýnkami od Akari bychom si taky určitě nějakou libůstku našly.


Žádné komentáře:

Okomentovat